Úspěšná emise akcií Premier Energy na bukurešťské burze

Burza cenných papírů v Bukurešti dnes zahájila obchodování s akciemi společnosti Premier Energy. Více než čtvrtina akcií firmy, která byla dosud vlastněná ze 100% skupinou EMMA Capital, tak získala nové majitele.

 

Akcie Premier Energy se upsaly za cenu 19,50 lei (RON) za kus a ihned po začátku obchodování se vydaly směrem vzhůru.

„Za skupinu EMMA Capital mohu říct, že naše pocity jsou velmi dobré. Odpracovali jsme si mnoho měsíců a teď se dostavil výsledek. Všechny nabízené akcie jsou upsány, a to za cenu, se kterou jsme spokojeni. Co je ale hlavní: skupině Premier Energy přinese celá transakce potřebný kapitál na další růst i akvizice,“ uvedl k emisi partner a investiční ředitel EMMA Capital Pavel Horák.

Skupina Premier Energy je jedním z největších hráčů v oblasti obnovitelné energie v jihovýchodní Evropě. V současnosti má ve vlastnictví, správě nebo různých stadiích rozvoje více než 1 000 MW elektřiny z obnovitelných zdrojů.

Zároveň je jedním z nejrychleji rostoucích dodavatelů elektřiny v celém regionu, který v současnosti zásobuje přibližně 2,4 milionu zákazníků – především domácností a malých podniků. V Moldavsku je Premier Energy jednoznačně největším dodavatelem a distributorem elektrické energie, v Rumunsku je kromě svých aktivit na poli „zelené“ energie také třetí největší distribuční a dodavatelskou společností zemního plynu.

Právě financování dalšího rozvoje výroby „zelené“ elektřiny bude při použití výtěžku z veřejné nabídky akcií (IPO) jasnou prioritou. Půjde především o akvizice dalších větrných a solárních elektráren. Letos v dubnu například Premier Energy oznámila nákup větrného parku poblíž rumunského města Constanta s kapacitou 80 MW.

Další informace o skupině Premier Energy: https://www.premierenergygroup.eu/

EMMA Capital je soukromý investiční holding založený v roce 2012 Jiřím Šmejcem. V posledních letech se zaměřuje především na trhy ve státech Evropské unie, ale přítomna je i na dalších trzích v Evropě a Asii. Ve společnostech, kde získá kapitálový podíl, většinou hraje aktivní roli, podílí se na jejich řízení, rozvoji i případné restrukturalizaci. Její investiční prioritou jsou retailové a zákaznicky orientované firmy.

Kontakt:

Pavel Zuna
EMMA Capital
Email: [email protected]

 

Stáhnout tiskovou zprávu